Om oss

Förutom vår folkhögskole- och konferensverksamhet erbjuder vi lunch varje dag, middagar efter beställning för bröllop och fester, catering och boende. Årligen besöks Gysinge herrgård och folkhögskola av många kursdeltagare och bussresenärer som deltar i vår bruksvandring i området.

Folkhögskolan och herrgården har ca 25 anställda. Här finns, förutom herrgården och det gamla orangeriet som idag är restaurang, en stor parkanläggning och ett 15-tal kringbyggnader.

Välkommen till Gysinge

Herrgården och omgivningarna

I herrgården finns möjligheter att boka in bröllop, fester och konferenser utöver det vanliga. Herrgården ligger vackert beläget vid Dalälvens strand med den unika naturen runt knuten. Många kommer till Gysinge för att uppleva lugnet och den vackra naturen.

Livslångt lärande

Folkhögskolan

Folkhögskolan är öppen för alla och med en inriktning mot äldre. Här kan du gå korta veckokurser eller en längre allmän kurs. Du bor på skolans trivsamma internat och äter dina måltider i det renoverade orangeriet. På din fritid kan du vandra på kulturhistorisk mark.

Folkhögskolan utgår från en kunskapssyn som ser värdet av det livslånga lärandet. Vi tar tillvara på våra deltagares långa livserfarenhet och tar hänsyn till särskilda kunskapsbehov. Vårt kursutbud stimulerar kursdeltagarna till nya insikter och kunskaper. Vi skapar möjligheter för våra kursdeltagare till att aktivt delta i kultur- och samhällslivet.