Seniorkollo – Sjung i en kör

Seniorkollo – Sjung tillsammans i en kör

10-14 juni

Körsång – sjung tillsammans i en blandad kör med tre stämmor

(två damstämmor och en herrstämma)

Under fem dagar sjunger vi blandad kör tillsammans. Vi hittar vårt körsound och sjunger trestämmiga körlåtar i olika stilar med och utan piano. Att kunna läsa noter är absolut inget krav då vi lär oss allt på gehör och att titta på noter. I många blandade körer fungerar damstämmorna bättre än mansstämmorna, speciellt tenorstämman brukar vara en svag länk. Därför har kursledaren valt ett körhäfte som enbart är arrangerade med tre stämmor för sopran, alt och bas.

Vi mjukstartar varje dag med en uppvärmning av våra röster och kroppar. Vi sjunger därefter i häftet ”Tre stämmor i vår och sommar” – lätta SAB-arr i arrangemang av Tommy Fabricius. Häftet innehåller 28 sånger arrangerade för kör och av dessa har vår kursledare/körledare Kella Næslund valt ut nio sånger som vi lär oss sjunga trestämmigt: Den blomstertid nu kommer, Fjäriln vingad, Idas sommarvisa, Nocturne, Och jungfrun hon går i ringen, Om sommaren sköna, Solen glimmar, Sommarpsalm och Uti vår hage.

Om du tidigare i livet har sjungit i kör behöver vår kursledare Kella veta vilken stämma du då sjungit; sopran, alt, tenor eller bas. Dessa uppgifter meddelar du efter din anmälan i mejl till honom på kella.naeslund@gmail.com

På denna kurs tillkommer en materialkostnad, för körhäftet , med 114 kr som du betalar in samtidigt med deltagaravgiften.

”Tre stämmor i vår och sommar” i arrangemang av Tommy Fabricius på 114 kr. PRO beställer noterna till er från Gehrmans Förlag och sedan får ni dem vid kursstarten.

Kursledare: Kella Næslund

Kella Næslund, 67 år är pensionär och bor på landet utanför Västerås. Som pianist/keyboardist har han spelat i storband, jazzrockgrupper, popgrupper mm och ackompanjerat olika musiker och sångare. Som körledare har han haft körer i 40 år. 2004 blev han vald till Årets Körledare i Sverige. Kellas arbete före pensioneringen har varit körledare, körkonsulent, pianolärare, projektledare, musikproducent, utvecklingsledare mm. Kella har tre olika pedagogiska utbildningar från Stockholms Musikpedagogiska Institut/SMI och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm som pianopedagog, förinstrumentalpedagog och körpedagog. Läs mer om honom på hans hemsida:

https://kellanaeslund.wordpress.com

Kontaktuppgifter till Kella Næslund

Om du har frågor om kursen kan du antingen mejla eller ringa:

kella.naeslund@gmail.com

073-70 70 106

Kursdatum: 10-14 juni

Kursstart: Måndag 12:00 med lunch
Kursslut: Fredag 12.00 med lunch

Plats: Sjöviks Folkhögskola

För frågor gällande mat, boende samt allmänt om Sjöviks Folkhögskola, hänvisas till Sara Abrahamsson: 0226-678 16  sara.abrahamsson@sjovik.eu

Kostnad: All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material. På denna kurs tillkommer en materialkostnad för sånghäften på 114 kr

ANMÄLAN:

Anmälan skall vara skriftlig. Du kan anmäla dig via formuläret nedan eller kontakta skolan för blankett.

Välkommen att kontakta oss på telefon: 0291-212 23, helgfri vardag 10.00-12.00, 13.00-15.00
Eller skicka e-post till kurser@pros.fhsk.se