Seniorkollo – Måleri, en kurs i konstens tecken – Endast reservplatser!

Seniorkollo – Måleri – en kurs i konstens tecken – Endast reservplatser!

12-16 juni

Måleri – en kurs i konstens tecken

En vecka som handlar om dina bilder. Att skapa bilder är som att ha ett samtal med sig själv, ett samtal bortom orden och givetvis blir bilden oxå en kommunikation med andra som ser. Varje människa har sitt unika bildspråk och sin unika färgskala. Vi kommer givetvis även att samtala om konst/bild under veckan. Du behöver inga förkunskaper, bara nyfikenhet, för att delta.

Kursen kommer gå till som så, att vi ägnar dagens första del åt övningar för att träna seende och handlag. Det gör vi båda genom tecknande och genom övningar där vi använder färg, på ett enkelt vis.

Våra motiv för övningarna kommer både att vara dig själv, varandra, naturen och objekt. Vi kommer beröra bildkomposition och se på olika konstexempel, har du någon konstnär du gillar särskilt, så ta gärna med och visa! Under senare delen av dagen kan du jobba vidare utifrån övningarna eller så kan du fortsätta med andra motiv efter eget val.

Material för övningarna kommer att finnas på plats. Ta med egna penslar.

För dina egna bilder förväntas du själv ta med material efter eget val, det du gillar bäst. Allt utom lösningsmedel är tillåtet.

På denna kurs tillkommer en materialkostnad på 250 kronor.

Kursledare: Aiva Susanne Keldsen

Aiva Susanne Keldsen är danska, sedan 26 år bosatt i Sverige. Hon har alltid uttryckt sig på olika vis, ibland annat i bild. Aiva Susanne älskar färg och att fånga ett ögonblick i en bild, att få en glimt bakom fasaden och historier bortom ord.

Hon är utbildad i bildkonst, skrivande och performance, i både Danmark och Sverige.

Kontaktuppgifter till Aiva Susanne Keldsen

Om du har frågor om kursen kan du antingen mejla eller ringa:

aivasusanne@hotmail.com

073-782 37 25

Kursdatum: 12-16 juni

Kursstart: Måndag 12:00 med lunch
Kursslut: Fredag 12.00 med lunch

Plats: Sjöviks Folkhögskola

För frågor gällande mat, boende samt allmänt om Sjöviks Folkhögskola, hänvisas till Sara Abrahamsson: 0226-678 16  sara.abrahamsson@sjovik.eu

Kostnad: All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material. På denna kurs tillkommer kostnad på 250 kr

ANMÄLAN:

Anmälan skall vara skriftlig. Du kan anmäla dig via formuläret nedan eller kontakta skolan för blankett.

Välkommen att kontakta oss på telefon: 0291-212 23, helgfri vardag 10.00-12.00, 13.00-15.00
Eller skicka e-post till kurser@pros.fhsk.se