Seniorkollo – Friskvård

Seniorkollo – Friskvård – Endast reservplatser!

10-14 juni

Friskvård – om hälsa och välmående

Välkommen att inleda sommaren med en vecka fylld av hälsostärkande aktiviteter. Under veckan kommer du få möjligheten att prova på olika träningsformer som stärker din rörlighet, styrka och kondition. Vi inleder varje morgon med ett uppmjukande rörlighetspass. Du kommer även att få testa några olika andnings- och avslappningsövningar samt göra övningar för en ökad medveten närvaro. Vi samtalar om olika hälsofaktorer och du kommer att få pröva på att göra lite hälsosamma mellanmål.

Vi hoppas att du ska få kunskap och inspiration under veckan för att sedan fortsätta din resa på hemmaplan mot en bättre hälsa. Om vädret tillåter tillbringar vi mycket av tiden utomhus med de vackra omgivningarna som grund. Det kommer att finnas möjlighet att bada i den närliggande sjön.

Bra att ha med sig:

  • Sköna kläder och skor att träna i både för inom- och utomhusbruk
  • Varm tröja
  • Vattenflaska
  • Sittunderlag
  • Badkläder om du vill bada

På denna kurs tillkommer en materialkostnad på 200 kronor, som betalas samtidigt med deltagaravgiften.

Kursledare: Linnea Åberg

Linnea Åberg är utbildad till hälsovägledare på Tärna folkhögskola och är certifierad massageterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Hon har även fördjupat sig inom stresshantering/återhämtning och är utbildad stresspedagog. Hon är grundare av företaget, Care of yourself by Linnea.

Hon tycker mycket om att vistas i naturen och vet hur mycket naturen har att ge oss när det gäller just återhämtning. Linnea brinner för att få hjälpa andra till en bättre helhetshälsa. Hälsa är så mycket mera än att bara ha en bra kondition.

Mer information om Linnea finns på hennes Facebook-sida, sök på Coy by Linnea

Kontaktuppgifter till  Linnea Åberg

Om du har frågor om kursen kan du antingen mejla eller ringa:

coybylinnea@gmail.com

0730-33 87 68

Kursdatum: 10-14 juni

Kursstart: Måndag 12:00 med lunch
Kursslut: Fredag 12.00 med lunch

Plats: Sjöviks Folkhögskola

För frågor gällande mat, boende samt allmänt om Sjöviks Folkhögskola, hänvisas till Sara Abrahamsson: 0226-678 16  sara.abrahamsson@sjovik.eu

Kostnad: All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material. På denna kurs tillkommer kostnad på 200 kr

ANMÄLAN:

Anmälan skall vara skriftlig. Du kan anmäla dig via formuläret nedan eller kontakta skolan för blankett.

Välkommen att kontakta oss på telefon: 0291-212 23, helgfri vardag 10.00-12.00, 13.00-15.00
Eller skicka e-post till kurser@pros.fhsk.se