Seniorkollo – Foto

Seniorkollo – Foto

10-14 juni

Foto – för inspiration och självförtroende att skapa starkare och bättre bilder

Den här kursen vänder sig till dig som vill ta bättre bilder med din system- eller mobilkamera. Du som känner att du vill ta en vacker bild på den där blomman, att porträttet ger svärsonen rättvisa, som frustrerat konstaterar att den storslagna fjällvyn bara känns ”platt” och ointressant på bilderna, då du kommer hem från resan…

Det finns enkla knep, tips och ”regler” för att lära sig behärska ”bildspråket”, för att helt enkelt göra sina bilder starkare, så att de kommunicerar med andra – så att de också känner vad du kände, vid fotograferingstillfället.

Vår kursledare Anders kommer att med en mängd bildexempel gå igenom grundläggande saker kring bildkomposition, perspektiv, hur man kreativt använder exponeringstid och bländarinställningar (om du har systemkamera), använder sig av olika ljusförhållanden, lämplig utrustning samt en mängd andra allmänna saker kring foto, som gör din fotografering både enklare och roligare.

Vi varvar teori inomhus, med praktisk fotografering utomhus kring Sjöviks folkhögskola.

Ta med den kamerautrustning som du har, eller bara mobilen. Har du egen lap top med bildbehandlingsprogram, är det förstås mycket bra.

Anders ambition är att gruppen tillsammans ska ha en trevlig vecka med många aha-upplevelser, och målsättningen är att du som kursdeltagare ska åka hem fylld av inspiration och självförtroende över att kunna skapa starkare och bättre bilder!

Kursledare: Anders Geidemark

Anders Geidemark, 60 år, naturfotograf och författare. Han har jobbat professionellt som fotograf, skribent, grafisk formgivare, föreläsare, fotolärare, redaktör, naturguide och fotoreseledare sedan 1988. Han har bland annat framfört föredrag och bildspel i sju europeiska länder, och haft ett 50-tal utställningar i Sverige och övriga Norden. Anders har varit flitigt anlitad som domare i internationella fototävlingar, och har producerat fyra egna böcker och medverkat i ett flertal andra.

Anders har allt sedan han som trettonåring började med naturfoto haft en förkärlek för den nordiska skogsnaturen. Dock har han även gjort arbeten i bland annat Albanien, Costa Rica, Ryssland, Indien och på Island och Svalbard. Favoritmotiven handlar om att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö, där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders kombinerar gärna olika uttrycksformer i bok- och bildspelsproduktioner. Kring detta är han också en regelbunden gästföreläsare på fotoskolor runt om i Norden.

Kontaktuppgifter till Anders Geidemark

Om du har frågor om kursen kan du antingen mejla eller ringa:

andersgeidemark@gmail.com

070-769 41 77

Kursdatum: 10-14 juni

Kursstart: Måndag 12:00 med lunch
Kursslut: Fredag 12.00 med lunch

Plats: Sjöviks Folkhögskola

För frågor gällande mat, boende samt allmänt om Sjöviks Folkhögskola, hänvisas till Sara Abrahamsson: 0226-678 16  sara.abrahamsson@sjovik.eu

Kostnad: All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material.

ANMÄLAN:

Anmälan skall vara skriftlig. Du kan anmäla dig via formuläret nedan eller kontakta skolan för blankett.

Välkommen att kontakta oss på telefon: 0291-212 23, helgfri vardag 10.00-12.00, 13.00-15.00
Eller skicka e-post till kurser@pros.fhsk.se