Ledig tjänst – rektor

Folkhögskolan är öppen för alla men har en utpräglad seniorprofil och verkar för att deltagarna genom studier ska ges ökade möjligheter till aktivitet och samhällsengagemang.

PRO folkhögskola i Gysinge söker rektor på heltid

PRO folkhögskola bedriver för närvarande verksamhet i Gysinge, Stockholm, Malmö, Hofors och Sandviken. Rektors placering är i Gysinge. Skolan har ett mångsidigt utbud av långa och korta kurser. Folkhögskolan är öppen för alla men har en utpräglad seniorprofil och verkar för att deltagarna genom studier får ökade möjligheter i sina liv. Läs mera om skolan och kursutbudet på www.profolkhogskola.se.

Ditt arbete som rektor styrs av skolans lokala styrdokument, huvudmannens idé, syften och mål, folkbildningens styrdokument och de lagar och förordningar som gäller för området. I ditt arbete ska du omsätta dessa styrdokument i praktisk handling och därigenom tillsammans med lärarna planera och genomföra kurser av hög kvalitet, utveckla skolans verksamhet och identifiera nya möjligheter, skapa goda arbetsförhållanden för de anställda, möjliggöra god ekonomisk utveckling, organisera verksamheten och använda resurserna utifrån en helhetssyn. Du förbereder styrelsens arbete tillsammans med ordföranden och AU.

För att du ska lyckas med uppdraget behöver du ha erfarenhet av arbete i ledande ställning inom utbildnings- eller bildningsområdet, helst inom folkhögskola eller övrig folkbildning. Goda ledaregenskaper är nödvändiga. Genomgången rektorsutbildning är en fördel. Vidare förutsätter vi att du är en utpräglad samarbetsmänniska som vet vad han/hon vill och kan på ett tydligt sätt leda verksamheten.

Tjänsten är på heltid med placeringsort Gysinge. Resor till skolans verksamheter på andra orter förekommer. Ytterligare upplysningar ges av ordförande Bo Andersson, boandersson91@gmail.com

Intervjuer genomförs fortlöpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti till ordförande Bo Andersson.