Natur och Friluftsliv i Örebro län – Kursen fullsatt!

Natur och Friluftsliv i Örebro län

Start 20 februari 2023

Vill du få inspiration, friluftsglädje och nya idéer i mötet med andra? Är du intresserad av att få en mer naturnära vardag i ditt liv? Vill du vara med och utveckla naturaktiviteter? Då är det här kursen för dig! 

PRO Folkhögskola erbjuder en längre kurs för ett rikt friluftsliv tillsammans. Kursen erbjuds i samverkan med PRO-distriktet i Örebro län som ser möjligheter med ett utökat kursutbud och delad kunskap om naturen och aktiviteter ute. Vi träffas på olika platser i Örebro län med en variation av stadsnära natur, naturreservat och kulturhistoriskt intressanta platser.  

Du introduceras till olika områden och aktiviteter bland annat genom kursboken “Närmare naturen”. Den beskrivs som en populärvetenskaplig bok som tar upp varför vi mår bra av att vistas därute, bland träden och fåglarna i solen vid vattnet och utsikterna”.  

Kursinnehåll: 

Aktiviteter och kulturinslag ute i naturen med inspirerande gästföreläsare och studiebesök.  

Vi vänder oss till dig som har intresse för natur, hälsa och friluftsliv. Vi anpassar aktiviteterna till deltagarnas förutsättningar. Vid träffarna är kursen till största del utomhus och vandringarna som erbjuds är kortare sträckor i enkel terräng. Mellan träffarna läser du och reflekterar kring olika kapitel i kursboken Närmare naturen. Kursen löper över en termin och motsvarar studier på halvfart.  

Vi återkommer med ett mer detaljerat schema över platserna där vi träffas under våren. Distansmöten sker digitalt och introduktion och support erbjuds. Inga förkunskaper krävs. 

Kursledare: Maria Lindgren, Kulturvetare med inriktning på grön hälsa, örtpedagog och utbildad på SLU – Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.  

Välkommen med din ansökan och att upptäcka våren och friluftsglädje tillsammans! 

 

TID OCH PLATS:

Startdatum: 20 februari 2023 (kurstillfällen i februari är introduktion till digitalt verktyg) 

Kursslut: 2 juni 2023 

måndagar träffas vi på ett digitalt möte klockan 9.30-11.00 och på torsdagar träffas vi ute i naturen klockan 10.00-15.00 

20 och 23 februari Introduktion till digitala möten klockan 9.30-11.00 
Därefter:

Måndag 6 mars och torsdag 9 mars   

Måndag 27 mars och torsdag 30 mars                 

Måndag 17 april och torsdag 20 april                 

Måndag 29 maj och torsdag 1 juni  

KOSTNAD: Kursen är avgiftsfri, men du betalar 250 kr för material och aktiviteter för vårens träffar. Kursboken Närmare naturen finns att låna. Vid träffarna tar deltagarna med egen matsäck och bekostar sin resa. Vi kommer att se över möjligheterna att samåka till träffarna. 

ANMÄLAN OCH MER INFORMATION:

Sista ansökningsdag:  1 februari

Anmälan skall vara skriftlig. Du kan anmäla dig här nedan, eller kontakta skolan för blankett. Välkommen att kontakta oss på telefon: 0291-212 23, helgfri vardag 10.00-12.00, 13.00-15.00 eller skicka e-post till  kurser@pros.fhsk.se

För mer information om kursen, kontakta kursledare Maria Lindgren

E-post:Maria Lindgren: maria.lindgren@pros.fhsk.se   Tel: 070-798 72 50