Vilda och odlade växter i naturens skafferi – nr 26 – Endast reservplatser!

Hälsa & natur | Kursnr: 26

Kursdatum

30 maj-3 juni

Tid

Kursstart måndag 12.00 med lunch
Kursslut fredag 12.00

Plats

Gysinge

PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
811 97 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material. Denna kurs har en materialkostnad på 250 kr/person

När du går en kurs hos PRO Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård, och för mat om du väljer att pendla.

Länk till prislista: https://profolkhogskola.se/prislista-2022/

Om kursen

Vilda och odlade växter i naturens skafferi 

Välkommen till en vecka som vi tillbringar mycket utomhus och där du får lära dig hur vilda och odlade växter kan användas till nytta och nöje. Du får en historisk tillbakablick i ett ämne som även idag är högaktuellt – att använda det som växer i vår närhet.  

Du får lära dig grunderna i att skörda, bereda, förvara och att använda vilda och odlade örter. Det kommer också att finnas möjlighet att tillverka några hudprodukter och vi kommer att ta upp vilka aktiva ämnen som örterna innehåller. Under kursen får du en inblick i hur du kan göra och vad du behöver för material för att göra ett eget herbarium.  

Örtvandringar som erbjuds är kortare sträckor i enkel terräng och du kommer att få tips om ogräsmatlagning och hur du kokar te av färska och torkade örter. Kursledaren tar även med litteratur på ämnet för inspiration.  

Material att ta med: 

Korg
Sax
Ryggsäck
Liten termos
Sittunderlag

Antal kursplatser: Begränsat antal platser

Lärare

Maria Lindgren

Kursledare: Maria Lindgren utbildad örtpedagog och grundare till företaget Connect to Nature. Maria är också kulturvetare med inriktning på grön hälsa och utbildad på SLU Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.  

Kontaktuppgifter kursledare: maria.lindgren@pros.fhsk.se, Telefon: 070-558 5004

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 helgfri vardag 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Hämta anmälningsblankett som pdf »