Släktforskning nr 12 – Endast reservplatser!

Konst & kultur | Kursnr: 12

Kursdatum

27-31 mars

Tid

Kursstart måndag 12:00 med lunch
Kursslut fredag 12:00

Plats

Gysinge

PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
811 97 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material. På denna kurs tillkommer en kostnad på 395 kr för abonnemang på ArkivDigital.

När du går en kurs hos PRO Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård, och för mat om du väljer att pendla.

Länk till prislista

Om kursen

Släktforskning är en fascinerande hobby, jag skulle nästan vilja kalla den för beroendeframkallande. Det har hänt många gånger att jag sätter mig vid datorn med syfte att under några minuter komplettera någon uppgift. När jag sedan tittar på klockan har det gått flera timmar utan att jag har märkt.

Vi är alla olika och har tillägnat oss olika färdigheter, men oavsett om du är ren nybörjare, har provat på det tidigare eller är mer avancerad kan du alltid gå vidare. Tala om vad du vill ha hjälp med så tar vi fram en individuell plan för just dig!

Vi arbetar på våra egna datorer så en sådan måste du ta med dig! Ange om du vill teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital! Ett sådant varar i tre månader, så du kan använda dig av det även efter kursen. Har du redan ett Arkiv Digital abonnemang, pausas det under tiden som ditt elevabonnemang nyttjas. Kostnad 395:-.

Om du inte har släktforskat förut är det bra om du har med dig namn- och födelseuppgifter på någon äldre anhörig.

För att vi ska ha en rimlig möjlighet att arbeta på det här viset, vill vi att du så detaljerat som möjligt talar om vad du vill ha hjälp med. På så sätt kan vi förbereda oss för att du ska få ut det du vill av en vecka på Gysinge. Du kan mejla till marinderjanhenrik@gmail.com eller skriva ett vanligt brev till: Jan-Henrik Marinder, Broddvägen 66, 13673 Vendelsö. Du kan också ringa mig på telefon 070-6657542 om du vill ha information om kursen eller om du tycker att något är oklart!

Välkommen!

Antal kursplatser: Begränsat antal platser.

Förkunskaper: Viss datavana krävs

Lärare

Jan-Henrik Marinder

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 helgfri vardag 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Hämta anmälningsblankett som pdf »