Skriv din livsberättelse nr 77

Konst & kultur | Kursnr: 77

Kursdatum

13-17 december

Tid

Kursstart måndag 12:00 med lunch
Kursslut fredag 14:00

Plats

Gysinge

PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
811 97 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material.

När du går en kurs hos PRO Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård AB, och för mat om du väljer att pendla.

Om kursen

Skriv din livsberättelse!

PRO:s folkhögskola har i många år anordnat skrivarkurser med dokumentär inriktning.. Många kursdeltagare får inspiration till att skriva ner sina minnen. En del skrivare kan ha svårt att komma igång. Andra tycker att det är svårt att sortera bland alla livsberättelser. Kursen vänder sig till alla skriv- och läsintresserade som vill prova på att skriva om sitt liv. Formen kan variera: Memoarer eller småtexter. Verktygen är många: Sinnen och minnen, iakttagelser, personporträtt, årtal, känslor. Till kursen hör också lästips på allt från språkhandböcker till skönlitterära verk.

Välkomna till Gysinge och folkhögskolan på skrivarkurs!  De flesta skrivövningar är korta och görs oftast enklast för hand, men dator kan självfallet tas med, Skrivpassen kan växla varje timme för att deltagarna ska hinna prova på olika uttrycksformer. Flera deltagare hämtar inspiration i Gysinge och skriver sedan mera hemma när de har hittat en väg in i minnena och det egna skrivandet. Några vill skriva kort och om olika ämnen utan en särskild tidslinje, andra väljer att skriva om sitt liv från barndomen och framåt.

Skrivpass varje för- och eftermiddag, tid för vila och promenader i samband med måltider och kvällar.

Antal kursplatser:

Lärare

Karin Nilsson OBS! Tidigare kursledare Tord Andersson

Karin Nilsson, folkhögskolelärare och författare från Sandviken. Jobbar med skrivarkurser och skriver själv prosa och poesi med fokus på ursprung, livshistoria, kroppar och arbete. Har släppt diktsamlingen Valkvisor och senast sommarföljetongen Jernvärksstaden i Arbetarbladet.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 10-12, 13-15 helgfri vardag eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Sista anmälningsdatum: 5 december 2021

Hämta anmälningsblankett som pdf »