Seniorkollo – Kör och sång, nr 35

Konst & kultur | Kursnr: 35

Kursdatum

13-17 juni

Tid

Kursstart måndag 12.00 med lunch
Kursslut fredag 12.00

Plats

Gysinge

PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
81197 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material.

På denna kurs tillkommer en materialkostnad på 173 kr, för sånghäften.

När du går en kurs hos PRO Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård, och för mat om du väljer att pendla.

Länk till prislista: https://profolkhogskola.se/prislista-2022/

Om kursen

Under 5 dagar i vackra Gysinge sjunger vi kör tillsammans. Vi hittar vårt körsound, sjunger roliga, svängiga kanonsånger och flerstämmiga körlåtar i olika stilar med och utan instrument. Notläsningsförmåga är absolut inget krav då vi lär oss allt på gehör och att titta på noter.

Vi mjukstartar varje dag med kanonsånger ur häftet ”Gonatt, evigheten!” av Stefan Forssén, utgivet på Bo Ejeby Förlag. I det häftet sjunger vi bl.a. Svamp, En kort visa, Vattenkanon och Till havs. Detta kanonhäfte med 24 sånger i fickformat får ni gratis!

Vi sjunger även ur två häften med sånger arrangerade av Björn Skärfstad i urval av Kella Næslund: ”Sköna maj” (Gehrmans Musikförlag nr 10667. Pris 69,00 kr) och ”Music, music, music” (Gehrmans Musikförlag nr 10940. Pris 104,00 kr).

Det blir kända sånger som Varm korv boggie; Music, music, music; Auld Lang Syne; Våren av Vivaldi; Nu grönskar det; Så skimrande var aldrig havet och I furuskogen.

Om du tidigare i livet har sjungit i kör behöver vi veta vilken stämma du då sjungit: sopran, alt, tenor eller bas.

Varmt Välkommen!

 

 

Antal kursplatser: Begränsat antal platser.

Lärare

Kella Næslund

Kella Næslund, 65 år i år. Körledare under 40 år. Utvecklingsledare för Regional Kulturskola i Västmanland och projektledare för den nationella musik- och dansfestivalen MusikRUM. Har tidigare varit körkonsulent, musikproducent och musiklärare. Läs mer på Kellas hemsida: https://kellanaeslund.wordpress.com/

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 helgfri vardag 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Hämta anmälningsblankett som pdf »