Seniorkollo – Foto, nr 37 – Endast reservplatser!

Konst & kultur | Kursnr: 37

Kursdatum

13-17 juni

Tid

Kursstart måndag 12.00 med lunch
Kursslut fredag 12.00

Plats

Gysinge

PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
81197 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material.

När du går en kurs hos PRO Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård, och för mat om du väljer att pendla.

Länk till prislista: https://profolkhogskola.se/prislista-2022/

Om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som vill ta bättre bilder med din system- eller mobilkamera. Du som känner att Du vill ta en vacker bild på den där blomman, att porträttet ger svärsonen rättvisa, som frustrerat konstaterar att den storslagna fjällvyn bara känns ”platt” och ointressant på bilderna, då Du kommer hem från resan… Det finns enkla knep, tips och ”regler” för att lära sig behärska ”bildspråket”, för att helt enkelt göra sina bilder starkare, så att de kommunicerar med andra – så att de också känner vad Du kände, vid fotograferingstillfället!

Jag kommer att med en mängd bildexempel gå igenom grundläggande saker kring bildkomposition, perspektiv, hur man kreativt använder exponeringstid och bländarinställningar (om Du har systemkamera), använder sig av olika ljusförhållanden, lämplig utrustning, samt en mängd andra allmänna saker kring foto, som gör din fotografering både enklare och roligare.

Vi varvar teori inomhus, med praktisk fotografering i den vackra natur- och kulturmiljön i Gysinge.

Ta med den kamerautrustning som du har, eller bara mobilen. Har Du egen Lap top med bildbehandlingsprogram, är det förstås mycket bra.

Min ambition är att vi tillsammans ska ha en trevlig vecka med många ”aha-upplevelser”. Och min målsättning är att Du som kursdeltagare ska

åka hem fylld av inspiration och självförtroende över att kunna skapa starkare och bättre bilder!

Varmt Välkommen!

Foto: Anders Geidemark

Antal kursplatser: Begränsat antal platser.

Lärare

Anders Geidemark

Anders Geidemark (1963) har jobbat professionellt som fotograf, skribent, grafisk formgivare, föreläsare, fotolärare, redaktör, naturguide och fotoreseledare sedan 1988. Han har bland annat framfört föredrag och bildspel i sju europeiska länder, och haft ett 50-tal utställningar i Sverige och övriga Norden. Geidemark har varit flitigt anlitad som domare i internationella fototävlingar, och har producerat fyra egna böcker och medverkat i ett flertal andra.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 helgfri vardag 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Hämta anmälningsblankett som pdf »