Natur och friluftsliv i Gysinge nr 15

Hälsa & natur | Kursnr: 15

Kursdatum

24-28 april

Tid

Kursstart måndag 12.00 med lunch
Kursslut fredag 12.00

Plats

Gysinge

PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
811 97 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material. Denna kurs har en materialkostnad på 200 kr/person

När du går en kurs hos PRO Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård, och för mat om du väljer att pendla.

Länk till prislista: KLICKA HÄR

Om kursen

Natur och Friluftsliv i Gysinge

Välkommen att möta våren i Gysinge och få inspiration i mötet med andra! Vi kommer att tillbringa mycket tid ute i de vackra omgivningarna. Vi upptäcker Färnebofjärdens nationalpark med enklare vandring som anpassas efter gruppen. Du välkomnas till en vecka med en variation av utflykter i omgivningarna som varvas med skapande aktiviteter med inspiration av naturens och säsongens material. Kursveckan innehåller även en dag om vilda växter i skogens skafferi och ger en introduktion till hur du bland annat kan skörda, torka och brygga te av färska och torkade örter.  

Under veckan kommer det också att finnas möjlighet att besöka bland annat Naturum Färnebofjärden och Gysinge byggnadsvård.  

Det här är också kursen för dig som är nyfiken på att lära dig mer om hur naturen kan främja din hälsa.   

Material att ta med:  

Kläder efter väder
Ryggsäck
Sittunderlag
Liten termos
Inneskor

För mer information – kontakta kursledare: Maria Lindgren: maria.lindgren@pros.fhsk.se,   070-798 72 50

Antal kursplatser: Begränsat antal platser

Lärare

Maria Lindgren

Maria Lindgren har en bred kunskap inom friluftsliv; utbildad örtpedagog, gått fördjupningskurser inom friluftsliv och grundare till företaget Connect to Nature. Maria är även kulturvetare med inriktning på grön hälsa och utbildad på SLU Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 helgfri vardag 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Hämta anmälningsblankett som pdf »