Min lilla blå planet – nr 62

Hälsa & natur | Kursnr: 62

Kursdatum

24-28 augusti

Tid

Kursstart måndag 12.00 med lunch
Kursslut fredag 14.00

Plats

Gysinge

PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
811 97 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material.

När du går en kurs hos PROs Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård, och för mat om du väljer att pendla.

Länk till prislista

Om kursen

Vår lilla blå planet – framtiden för våra barn och barnbarn

Fem dagar om den mycket annorlunda och osäkra värld som våra unga generationer mycket snart riskerar att möta. Här reder vi ut vad som rör sig i deras tankar och i våra egna.

Kursen uppmanar deltagarna att reflektera över tre frågor innan kursstart.
A. Hur ser du på den accelererande uppvärmning som planeten nu verkar genomgå
B. Hur ser du på den allt större befolkningsutveckling som samtidigt är på gång ?
C. Hur ser du på möjligheterna att begränsa eller förhindra en omfattande kollaps?

Innehåll bl a:
• Presentation av ”Vår lilla blå planet” vi ser en kort video ”The Blue Planet” och samtalar om denna samt deltagarnas erfarenheter av skilda världsdelar o miljöer Samtal om den accelererande uppvärmningen av planeten.
• Visning av kortare film om planetens befolkningsutveckling. Fördjupning kring befolkningsutveckling och konsumtion på en ändlig planet. Grupparbete.
• Kort video med 16 åriga Greta Thunbergs tal inför FNs generalförsamling Grupparbeten kring kollisionerna mellan politik, forskning och aktivism.
• Hur ser våra skilda generationer på den blå planetens framtid. Vad är deltagarnas egna erfarenheter av detta. Är det en generationsfråga På vilka sätt kan vi själva agera om vi skulle vilja. På vilket sätt kan vi lyfta detta inom vår egen organisation PRO, om vi skulle vilja?
• Grupparbete kring konkreta planer på hur vi som enskilda eller i grupp skulle kunna bidra på olika sätt, med vad och på vilka olika plan.

Antal kursplatser: Begränsat antal platser.

Lärare

Christer Larsson

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 helgfri vardag 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Sista anmälningsdatum: 29 juni

Hämta anmälningsblankett som pdf »