Golfkurs

Hälsa & natur | Kursnr: 136

Kursdatum

6- 9 september
 OBS! Fredag till måndag

Tid

Kursen pågår under 4 dagar, startar på fredag kl. 13:00, och pågår t o m Måndag förmiddag.

Plats

Gysinge

PRO:s Folkhögskola
Gysinge Herrgård
810 21 Gysinge

Kostnad

Kostnaden för den PRO (Rickard Sundström PGA), m fl som hjälper oss är 700:-/deltagare och dessutom tillkommer 300:-/deltagare för spel på banan (greenfee) – detta betalar varje deltagare utöver den vanliga kurskostnaden (avdrag på denna görs för 3 luncher och 5 kaffe då vi befinner oss i Sandviken och inte nyttja detta på skolan).

Resorna till golfklubben sker via samåkning i egna bilar där deltagarna delar på kostnaden.

 

Allmänt:

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material.

När du går en kurs hos oss i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på skolan, och för mat om du väljer att pendla.

På länken nedan kan du se våra priser för mat och logi i Gysinge:
Så här mycket kostar det att gå på kurs på PRO:s Folkhögskola

Om kursen

Kursens mål är att nybörjare får lära sig golf och för den som redan är golfare att bli mycket bättre än man är och som vill förkovra sig i denna sport.

 

Exempel på innehåll: Först går vi igenom hur ett golfslag fungerar, vilka klubbor som behovs vid olika längder, hur man puttar, slag från sandbunker, kort inspel på green samt hur man uppträder på golfbanan d v s vilka regler som gäller på en golfbana.

 

Vi startar upp på PRO:s Folkhögskola med olika swingträningar första eftermiddagen, därefter åker vi till Sandvikens Golfbana följande dagar för övning på rangen samt spel på deras golfbana i olika etapper och i olika grupper beroende på tidigare erfarenheter. Sista dagen har vi en gemensam avslutningstävling för att slipa dom sista färdigheterna i golfen.

 

Utrustning: De som har golfbag och klubbor samt bollar tar givetvis med sig detta övriga får låna under kursen

 

Antal kursplatser: 15 st

Lärare

Sten Wennerklev

Utöver Sten Wennerklev har vi som lärare Richard Sundström PGA utbildad PRO som har jobbat både på Mackmyra och Sandvikens Golfklubb med över 15 år erfarenhet av utbildning och är mycket uppskattad av dem som redan gått kursen tidigare år.


Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO:s Folkhögskola, tel. 0291-212 23 (telefontid 10:00 - 12:00) eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Sista anmälningsdatum: Vi vill ha din anmälan så tidigt som möjligt. Vid få antal anmälningar riskerar kursen att ställas in.

Hämta anmälningsblankett som pdf »