Bugg och foxtrot, fortsättning – nr 82

Konst & kultur | Kursnr: 82

Kursdatum

14-18 december

Tid

Kursstart måndag 12.00 med lunch
Kursslut fredag 14.00

Plats

Gysinge

Gysinge
PRO Folkhögskola
Bruksgatan 5
811 97 Gysinge

Kostnad

All vår undervisning är gratis, men på vissa kurser förekommer kostnad för material.

När du går en kurs hos PROs Folkhögskola i Gysinge betalar du för mat och logi om du väljer att bo på Gysinge Herrgård, och för mat om du väljer att pendla.

Länk till prislista

Om kursen

Fördjupning i buggen med flera turer och tips samt finslipning av foxtrot. Kursen är upplagd på ca 80 % bugg och 20 % foxtrot.

Bugg är den mest populära pardansformen i Sverige – Går ut på att killen för tjejen i en mängd olika improviserade snurrkombinationer genom att byta handfattningar. Det enkla med buggen är att den dansas till fyrafjärdedelstakt och steg görs på varje takt, till skillnad från dom flesta andra danser. Bugg har rötter i swing/lindy hop

Foxtrot – är tillsammans med bugg den vanligaste ute-dansen. Skillnad mot buggen är att den har fast position (kille – tjej) och alla turer görs med paret som helhet (positionen ändras inte). (Beskrivningen av danserna är hämtad från Ackes dansskolas hemsida)

Antal kursplatser: Begränsat antal platser.

Lärare

Ackes Dansskola

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta PRO Folkhögskola, tel. 0291-212 23 helgfri vardag 10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 eller e-post kurser@pros.fhsk.se

Anmäl dig till kursen

Sista anmälningsdatum: 19 oktober

Hämta anmälningsblankett som pdf »