Kulturkvällar i januari

Kulturkvällar i januari

Tisdagar 19.00-20.00 på Café Udden i Gysinge.

Varje tisdag bjuder vi in till Kulturkvällar på Café Udden. Kulturkvällarna är öppna för både kursdeltagare och allmänheten, och det är alltid fri entré. Servering finns att tillgå. Välkommen!

Kulturkvällar i januari

22 januari: Inspiration till konstnärskap – Om koreografen Per Jonsson och hans konstnärsliv

Besök av Folkteatern Gävleborg – under rubriken ”Inspiration till konstnärskap” medverkar Folkteatern, Ann Nilsén från Länsmuseet och Agneta Söderqvist från Per Jonsson Dance Center för att berätta om koreografen Per Jonsson från Färila och hans konstnärsliv.

29 januari: Gysinge Bruk – Vargen

Våren 1817 påträffades tre nyfödda vargungar i skogarna strax utanför Gysinge. Välvilliga människor tog hand om dem för att de skulle få leva sina liv som husdjur. Det blev upptakten till det värsta rovdjursdåd som inträffat i Skandinavien. Dramat löpte skoningslöst genom sju socknar i Gästrikland, Uppland och Dalarna och krävde sammanlagt 11 dödsoffer av vilka 10 var barn. Händelsen  har av förklarliga skäl varit föremål för en del mytbildning.

Författaren och hembygdsforskaren Staffan Berglind från Torsåker har inför 200-årsminnet av händelsen försökt klarlägga vad som egentligen hände och vad som är fakta kring händelsen.

Kommande

5 februari: Per Enflo

Per Enflo spelar populära pianoklassiker – i kvällens program finns bland annat pianoversionen av Gershwins Rhapsody in Blue, Chopin med flera.

Per är internationell konsertpianist, som för några år sedan flyttade hem, till Östervåla från USA. Läs mer om Per på hans egen hemsida: www.enflosmusik.one